Verdens bedste film

//Verdens bedste film

verdens bedste film

Hvilke film SKAL man se, hvilke film er historiens absolut bedste – perlerne i filmhistorien, og kan man overhovedet kalde en film for “verdens bedste film”? Teoretisk set er svaret nok nej, men for at finde frem til verdens bedste film kan vi gå efter det næst bedste som er, brugernes vurdering på en skala fra 1-10 på verdens største film community, IMDb.

Det var i hvert fald vores strategi for at finde ud af hvad verdens bedste film er for en. Vi har lavet en top 10 liste over verdens bedste film herunder, baseret på IMDb’s liste, og her er du allerede garanteret 10 gode film hvor det dog langt fra er alle der er nye film, men faktisk en del gamle film klassikere tilbage i filmhistoriens arkiv.

På listen over verdens bedste film finder du alt fra de største dramaer til krimier, action, thrillers, adventure og historiske film – med det sagt, så skulle der blandt verdens bedste film være lidt for enhver smag uanset hvilken filmgenre man er mest til.

 

Top 10 over verdens bedste film nogensinde (Uvilkårlig rækkefølge)

  1. En verden udenfor
  2. Godfather
  3. Godfather del 2
  4. The Dark Knight
  5. Pulp Fiction
  6. Den gode, den onde, den grusomme
  7. Schindlers Liste
  8. Tolv vrede mænd
  9. Ringenes Herre: Kongen vender tilbage
  10. Fight Club

1. En verden udenfor

verdens bedste film en verden udenforPremiere: 28. april 1995

Genre: Krimi, Drama

Varighed: 2 t. 22 min.

Skuespillere: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Om En verden udenfor: Andy Dufresne er en ung mand med hvad der lader til at have alt; karriere i bankverdenen og en smuk kone. Lige indtil hans verden kollapser fuldstændig da han bliver dømt og fængslet for mordene på hans kone og hendes elsker – en forbrydelse som han ikke begik. Andy ryger ind i et korrupt fængsel hvor betjentene leger konger og styrer slagets gang efter deres egne regler. Her møder han Red der bliver hans bedste ven, og sparringspartner i fængslet. Der går ikke lang tid før Andy viser sig, at være en temmelig utraditionel fange. En Verden Udenfor er lige nu kåret som verdens bedste film, og i særdeleshed en rigtig god film der både har humor og tid til eftertanke, som du bør se en aften hvor du har tid.

 

Se trailer for En verden udenfor:

2. Godfather

verdens bedste film godfatherPremiere: 26. december 1972

Genre: Krimi, Drama

Varighed:  2 t. 55 min.

Skuespillere: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan

Om Godfather: Marlon Brando spiller den højt respekterede godfather Don (Vito) Corleone der er overhoved for en af New Yorks 5 store mafia familier i 1940’erne. Han har tre sønner; Fredo, Sonny og Michael – og både Fredo og Sonny er aktive i familiens foretagende mens Michael har holdt sig fuldstændig udenfor. Det er først da Michael vender tilbage til sin søsters bryllup med sin kæreste Kay (ikke sicilianer) og hans far bliver indlagt efter at have blevet skudt, at Michael indlemmes i familiens forretning, og bliver ham der skal udfylde rollen som Don, mens hans far kommer sig. Gangster dramaet Godfather har i årevis været klassificeret som en af verdens bedste film, og er samtidig en absolut must see inden for genren. Ingen gangster film er så god som Godfather.

 

Se trailer for Godfather:

3. Godfather del 2

verdens bedste film godfather del 2Premiere: 20. december 1974

Genre: Krimi, Drama

Varighed: 3 t. 20 min.

Skuespillere: Al Pacino, Robert Dinero, Robert Duvall

Om Godfather Del 2: Godfather Del 2 er anden del af trilogien omkring Corleone familiens kriminelle aktiviteter i New York. I Godfather Del 2  følger vi Vito Corleones unge år og karriere i 1920’ernes New York. Det historieforløb kører parallelt med at vi følger Michael Corleone (Vito’s søn) der nu er Don. Michael arbejder konstant på at få et strammere greb om de kriminelle aktiviteter samt udvide forretningen til Las Vegas, Hollywood og Cuba. Godfather imponerer ved at have ikke bare en, med to film ud af en trilogi på listen over verdens bedste film.

 

Se trailer for Godfather Del 2:

4. The Dark Knight

verdens bedste film the dark knightPremiere: 22. juli 2008

Genre: Action, Krimi, Drama

Varighed: 2 t. 32 min.

Skuespillere: Heath Ledger, Christian Bale, Aaron Eckhart

Om The Dark Knight: Batman har et mål, og det er at nedbryde de sidste eksisterende fraktioner af de kriminelle grupperinger, der hærger byen. Til det får han hjælp fra Jim Gordon og Harvey Dent. Deres samarbejde giver pote, men pludselig går det op for dem, at et kriminelt mastermind kaldet The Joker er ved at dominere den kriminelle underverden. The Dark Knight er en af de nyere film tidsmæssigt, når man ser listen over verdens bedste film, i og med den kun er fra 2008 – men gør bestemt ikke filmen dårligere.

 

Se trailer for The Dark Knight:

5. Pulp Fiction

verdens bedste film pulp fictionPremiere: 28. oktober 1994

Genre: Krimi, Drama, Thriller

Varighed: 2 t. 34 min.

Skuespillere: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman

Om Pulp Fiction: I Pulp Fiction følger vi forskellige 4 forskellige handlingsforløb: to lejemordere, en bokser, en mafiafrue og to kriminelle der lever af at røve restauranter. De forskellige handlingsforløb krydser ind over hinanden i en række af bizarre og sjove hændelser.

 

Se trailer for Pulp Fiction:

6. Den gode, den onde, den grusomme

verdens bedste film den gode den onde den grusommePremiere: 8. april 1968

Genre: Adventure, Western

Varighed: 2 t. 41 min.

Skuespillere: Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef

Om Den gode, den onde, den grusomme: Tre mænd bliver tippet om, at der findes en kæmpe guldskat i sydstaterne, som under mystiske omstændigheder var gået tabt. De tre mænd vil alle gerne finde skatten, og i den proces må de arbejde sammen og mod hinanden, alt i mens der er en blodig borgerkrig i gang. Den gode, den onde, den grusomme er en ægte spaghettiwestern og den har placeret sig på listen over verdens bedste film – og det er da også den eneste af sin genre der ligger som top 10 over verdens bedste film.

 

Se trailer for Den gode, den onde, den grusomme:

7. Schindlers Liste

verdens bedste film schindlers listePremiere: 4. marts 1994

Genre: Biografi, Drama, Historie

Varighed: 3 t. 15 min.

Skuespillere: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley

Om Schindlers Liste: Oskar Schindler er navnet på en tjekkisk forretningsmand der er i starten af 2. verdenskrig har en fabrik i Polen. Oskar Schindler er en velhavende og succesfuld mand, masser af venner, kvinder og prestige. Oskar Schindler forsøger at øge sin fabriks formue ved at benytte jøderne som gratis arbejdskraft, men da først han ser nazimens sande ansigt skifter Oskar strategi, og begynder i stedet at hjælpe jøder ud af Tyskland. En opgave der bestemt hverken er nem eller billig. Schindlers Liste er en film baseret på virkelige hændelser, og den er måske også den mest autentiske film på listen over verdens bedste film.

 

Se trailer for Schindlers Liste:

8. Tolv vrede mænd

verdens bedste film 12 vrede mændPremiere: 18. maj 1959

Genre: Drama

Varighed: 1 t. 36 min.

Skuespillere: Henry Fonda, Lee J. Cobb, Martin Balsam

Om Tolv vrede mænd: Tolv mænd er indkaldt som jury i en sag omkring en ung mand der risikerer dødsstraf. Alle jurymedlemmer bliver hurtigt enige om, at den unge mand er skyldig, og de vil mest af alt faktisk bare have jurytjenesten overstået, så de kan komme hjem. Da de tolv mænd skal stemme er alle enige om at han er skyldig, bortset fra én. Det ene jurymedlem kræver, at sagen skal diskuteres ordentligt igennem inden den afgøres. Efterhånden som diskussionen går i gang viser det sig, at de fleste jurymedlemmer faktisk er temmelig ligeglade med beviser og retfærdighed, de har deres helt egne motiver for at få ham dømt.

 

Se trailer for Tolv vrede mænd:

9. Ringenes Herre: Kongen vender tilbage

verdens bedste film kongen vender tilbagePremiere: 17. december 2003

Genre: Action, Fantasy, Adventure

Varighed: 3 t. 21 min.

Skuespillere: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen

Om Kongen vender tilbage: Frodo og Sam kæmper sig frem mod Mount Doom med ringen der hænger tungt om halsen, for til sidst at kunne ødelægge ringen for altid. Frodo og Sam er ikke klar over, at den mystiske skabning Gollum fører dem på en skæbnesvanger rute. Alt i mens fører Gandalf og Aragorn hæren af mænd mod Sauron’s hær, for at fokus er på dem, og ikke Frodo og Sam. Den storslåede triologi Ringenes Herre fortjener absolut at have mindst en af filmene på listen over verdens bedste film, så hvis du endnu ikke har set dem, så gør dig selv den tjeneste at hold filmaften med en Ringenes Herre kavalkade.

 

Se trailer for Kongen vender tilbage:

10. Fight Club

verdens bedste film fight clubPremiere: 5. november 1999

Genre: Drama

Varighed: 2t 19 min.

Skuespillere: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Om Fight Club: En søvnløs mand og en mand der sælger sæbe krydser hinandens liv, i det den søvnløse mand desperat leder efter noget der kan forandre hans liv. Sammen danner de en underground fight club, hvor de kan kanalisere noget af deres mandlige vrede udi en slags terapi. Konceptet breder sig, og pludselig møder mænd over hele byen på arbejde med sår, rifter og blå øjne. Men der går ikke længe før klubben løber løbsk. Fight Club er en af de mest omtalte og populære film, i hvert fald blandt drengerøve, og du finder referencer til filmen over det hele. Ikke så underligt, at den er på listen over verdens bedste film.

 

Se trailer for Fight Club:

 

2017-03-05T20:21:51+00:00
Delinger