Top 10 sjove danske film

/, Komedie film, Toplister/Top 10 sjove danske film

de-sjove-danske-film

Der er intet der slår god dansk (og ekstrem sort) humor, og der findes heldigvis en hel del sjove danske film der brillerer i netop den kategori.

Hvad har disse sjove danske film tilfælles? Ja det lader til, at mange af dem er lavet omkring samme tid og har de samme skuespillere og instruktører.

 

Sjove danske film når de er bedst

Nogle af vores personlige favoritter blandt de sjove danske film er bl.a. I kina spiser de hunde, De grønne slagtere, Adams Æbler og Blinkende Lygter.

Det er dansk når det er bedst, og det er nogle af de sjove danske film der altid fortjener et gensyn, som har kældersort og til tider morbid humor samt sarkasme til den helt store guldmedalje.

Vi har samlet en top 10 liste over gode og sjove danske film som vi synes er nogle af de absolut bedste i klassen, og du er vist temmelig sikker på at være garanteret et godt grin undervejs.

 

Svend du kommer aldrig bag disken i en slagterbutik, og ved du hvorfor? Fordi du sveder og er ulækker – Filmcitat fra De grønne slagtere

 

De 10 sjoveste danske film (Uvilkårlig rækkefølge)

  1. De grønne slagtere
  2. Gamle mænd i nye biler
  3. Klovn The Movie
  4. I Kina spiser de hunde
  5. Blinkende Lygter
  6. Blå mænd
  7. Klassefesten
  8. Italiensk for begyndere
  9. Polle fra Snave
  10. Adams Æbler

1. De grønne slagtere

bedste danske film de grønne slagterePremiere: 21. marts 2003

Genre: Komedie, Drama

Varighed: 1 t. 35 min.

Skuespillere: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Line Kruse

Om De grønne slagtere: De Grønne Slagtere er en af de sjoveste danske film hvor vi følger de to spøjse eksistenser Svend og Bjarne, der hver især døjer med deres mentale bagage. Svend har en masse at bevise, han vil være en succes over for sin kone og for sin tidligere chef der dagligt nedgjorde ham, bl.a. med øgenavnet ‘Svend Sved’. Men Svend har en smule svært ved at styre sit temperament, og han kan på ingen måde håndtere kritik, ikke engang den konstruktive af slagsen. Bjarne er en hårdtarbejdende og ensom eksistens, der har konstant dårlig samvittighed over sin bror Ejgil der vågner op efter mange år i koma, og er retarderet. Det har Bjarne svært ved at håndtere, og det der med kvinder, ja det er heller ikke specielt nemt.

 

Se trailer for De grønne slagtere:

2. Gamle mænd i nye biler

gamle-maend-i-nye-biler-posterPremiere: 12. juli 2002

Genre: Action, Komedie, Krimi

Varighed: 1 t. 35 min.

Skuespillere: Kim Bodnia, Torkel Petersson, Tomas Villum Jensen

Om Gamle mænd i nye biler: Gamle mænd i nye biler er en af de bedste danske film med nogle af de mest populære danske skuespillere i hovedrollerne. I filmen er Harald (Kim Bodnia) netop blevet løsladt velvidende, at han har en temmelig stor gæld der skal betales asap. Derudover er hans plejefar ‘Munken’ ved at stille træskoene, og hans sidste ønske er at se sin rigtige søn Ludvig der sidder i fængsel i Sverige. Løsningen på det problem er, at Harald får hjælp fra to kokke (Peter og Martin) til at befri Ludvig fra fængslet med særligt kriminelle og kreative metoder.

 

Se trailer for Gamle mænd i nye biler:

3. Klovn the Movie

bedste danske film klovn the moviePremiere: 16. december 2010

Genre: Komedie

Varighed: 1 t. 30 min.

Skuespillere: Frank Hvam, Casper Christensen

Om Klovn The Movie: Klovn The Movie er en af de sjoveste nye danske film med komikerne Casper Christensen og Frank Hvam, der står bag den populære tv serie af samme navn. I Klovn The Movie skal Casper og Frank ud på en nøje planlagt kano tur hvor joints, damer og masser af fest er top prioritet. Eller i hvert fald lige indtil Frank tager Mia’s nevø Bo med, for at kunne bevise at han godt kan være en god far. Klovn The Movie er en humoristisk og god film for unge såvel som voksne – alle kan som sædvanlig grine med, når Frank og Casper står ved roret.

 

Se trailer for Klovn the Movie:

4. I Kina spiser de hunde

i-kina-spiser-de-hunde-coverPremiere: 10. september 1999

Genre: Action, Komedie, Krimi

Varighed: 1 t. 31 min.

Skuespillere: Kim Bodnia, Nikolaj Lie Kaas, Dejan Cukic, Tomas Villum Jensen

Om I Kina spiser de hunde: En kedelig bankmand Arvin bliver dagens helt, da han stopper en bankrøver med en squash ketsjer. Arvin vil altid gerne gøre det rigtige, men det går galt, da han vil røve pengene tilbage og senere befri røveren fra fængslet.

 

Se trailer for I Kina spiser de hunde:

5. Blinkende lygter

bedste danske film blinkende lygterPremiere: 3. november 2000

Genre: Komedie, Action, Krimi

Varighed: 1 t. 49 min.

Skuespillere: Søren Pilmark, Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas

Om Blinkende Lygter: Blinkende Lygter er en klassisk dansk drama komedie, hvor den sorte humor er i højsædet, præcis som vi kan lide det. I Blinkende Lygter møder vi 4 unge mænd der alle er venner, og som i særdeleshed har hver deres problemer at kæmpe med i hverdagen. De er små kriminelle, og deres seneste udskejelse er 4 millioner kroner som de har hustlet sig til, men som bestemt ikke er deres. De får nogle hårde gutter på nakken, og vi følger deres flugt gennem landet på godt og ondt.

 

Se trailer for Blinkende Lygter:

6. Blå Mænd

blaa-maend-posterPremiere: 15. august 2008 

Genre: Komedie

Varighed: 1 t. 20 min.

Skuespillere: Thure Lindhardt, Sidse Babett Knudsen, Mick Øgendahl

Om Blå mænd: Jesper Jensen er en succesrig sælger der miser sit job, kæreste og kørekort da han bliver stoppet i en kæmpe brandert. Han bliver tvunget til at arbejde på genbrugsstationen i lokalområdet, og det passer bestemt ikke den fisefornemme Jesper.

 

Se trailer for Blå Mænd:

7. Klassefesten

klassefesten-posterPremiere: 13. oktober 2011

Genre: Komedie

Varighed: 1 t. 30 min.

Skuespillere: Anders W. Berthelsen, Nicolaj Kopernikus, Troels Lyby 

Om Klassefesten: Tre gymnasiekammerater er inviteret til 25 års jubilæum på deres gymnasie, og det har to af dem faktisk slet ikke lyst til at deltage i. Den tredje derimod er dog fuldstændig oppe og køre over det, og arrangerer en weekendtur med damer, drinks og dampbad. Spørgsmålet er bare, om de nu også overlever det københavnske natteliv og om de overhovedet når frem til klassefesten!

 

Se trailer for Klassefesten:

8. Italiensk for begyndere

de bedste danske film italiensk for begynderePremiere: 8. december 2000

Genre: Komedie, Romantik, Drama

Varighed: 1 t. 52 min.

Skuespillere: Anders W. Berthelsen, Anette Støvelbæk, Ann Eleonora Jørgensen

Om Italiensk for begyndere: I Italiensk for begyndere møder vi adskillige ensomme skæbner i en dansk provinsby. Det eneste de umiddelbart har tilfælles er, at de alle har tilmeldt sig til det samme kursus i Italiensk for begyndere, og det bliver deres platform til at møde nye venner og kærlighed.

 

Se trailer for Italiensk for begyndere:

9. Polle Fiction

polle-fiction-posterPremiere: 8. marts 2002

Genre: Komedie

Varighed: 1 t. 30 min.

Skuespillere: Jens Aage Pedersen, Lars Andreas Pedersen

Om Polle Fiction: Polle er en kikset, kejtet og knap så kvik ung mand der bor hos sine forældre i Snave på Fyn. Han bliver mobbet af sine to venner, og da han pga. en arbejdsulykke har udsigt til en stor erstatning bliver blondinen Lillian vældig interesseret i ham. Polle er dog mere interesseret i den mørke Shawarma på grillen. Og da liderlige Karsten Kørelærer forgriber sig på Shawarma, skrider Polle endelig til handling.

 

Se trailer for Polle Fiction:

10. Adams æbler

adams-aebler-posterPremiere: 15. april 2005

Genre: Komedie, Krimi, Drama

Varighed: 1 t. 34 min.

Skuespillere: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro

Om Adams Æbler: Ivan er præst og en moderne, positivt tænkende mand. Ivan ser hans vigtigste opgave som værende at hjælpe og støtte sine medmennesker – også dem der har lavet unoder. Han har dog en temmelig ustabil forbindelse til virkeligheden. Adam er ny-nazist og skal i samfundstjeneste i 12 uger, og her er det Ivan, og hans taber-kollektiv, der byder ham velkommen med åbne arme.

 

Se trailer for Adams Æbler:

Se også gamle sjove film

Hvis du er mere til de gamle danske film, så er de heldigvis også spækket med god gammeldags humor. Du kan for eksempel se sjove danske film som de gode gamle Olsen Banden film eller en af de mange forskellige Dirch Passer film.

2018-12-30T18:12:15+00:00
Delinger