20 gode Oscar vindende film

//20 gode Oscar vindende film

oscar vindende film

Orker du ikke selv at skulle tage stilling til, om en film er værd at se? Så kan du spare dig selv for research-arbejdet og blot gå efter de film der allerede har høstet den højeste form for anerkendelse en film kan – nemlig de Oscar vindende film.

 

Årets største filmaften

Hvert år samles verdens største stjerner og fag-talenter inden for filmens verden, til det største show af dem alle: Oscar aftenen.

Der bliver bedømt kjoler, hørt takketaler og uddelt priser til alt fra bedste biroller til mandlige hovedroller, lydeffekter, udenlandske film m.m, og selvfølgelig den vi er mest interesseret i, nemlig årets bedste film.

Vi har samlet 20 af de absolut bedste Oscar vindende film fra den nyeste i 2016 og helt tilbage til 1960’erne. Vi garanterer at der er god underholdning spredt ud på en lang række forskellige nicher og interesser – så mon ikke der er en film der kan lokke dig?

 

Spotlight

spotlight filmPremiere: 25. november 2015

Genre: Biografi, Krimi, Drama

Varighed: 2 t. 8 min.

Skuespillere: Mark Ruffalo, John Slattery, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber

Om Spotlight: I 2001 ansættes en ny chefredaktør på dagbladet Boston Globe. Han sætter sit researchteam til at følge på et rygte om at katolske præster har misbrugt børn i årevis. På trods af mange forhindringer øges bevismængden, og problemet viser sig at være verdensomspændende.

 

Se trailer for Spotlight:

Birdman

Birdman film Premiere: 14. november 2014

Genre: Komedie, Drama, Romantik

Varighed: 1 t. 59 min.

Skuespillere: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton

Om Birdman: Riggan Thomson er en afdanket filmstjerne der hjemsøges af superheltefiguren han spillede 20 år tidligere, nemlig Birdman. Han forsøger at gøre et comeback på Broadway, men ved premieren stjæler skuespilleren Mike hans rampelys. Situationen bliver ikke bedre da Riggan finder ud af, at hans datter er kærester med Mike.

 

Se trailer for Birdman:

12 Years a Slave

12 years a slave film baseret på virkelige hændelserPremiere: 20. februar 2014

Genre: Biografi, Drama, Historie

Varighed: 2 t. 14 min.

Skuespillere: Chiwetel Ejiofor, Michael K. Williams, Michael Fassbender

Om 12 Years a Slave: Violinisten bor i New York, og er en fri og velfungerende mand med familie og job. Han inviteres med på en musikturne til Washington, hvor han bliver kidnappet og solgt til slaveri i Sydstaterne hvor han de næste 12 år kæmper for at komme hjem til sin familie igen.

 

Se trailer for 12 Years a Slave:

Operation Argo

argo film baseret på virkelige hændelserPremiere: 8. november 2012

Genre: Biografi, Drama, Historie

Varighed: 2 t.

Skuespillere: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman

Om Operation Argo: CIA skal redde 6 amerikanere ud af Tehran i 1980, der alle arbejdede på den amerikanske ambassade som blev invaderet af Iranske revolutionære der tog amerikanere til fange. Det bliver en farlig mission hvor amerikanerne skal forestille at være et filmhold, der leder efter lokationer til en ny science fiction film.

 

Se trailer for Operation Argo:

 

Kongens store tale

kongens store tale film baseret på virkelige hændelserPremiere: 3. marts 2011

Genre: Biografi, Drama

Varighed: 1 t. 58 min.

Skuespillere: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham

Om Kongens store tale: Kong George VI kom uvilligt til tronen efter sin fars død, og måtte kæmpe sig igennem sit enorme taleproblem ved hjælp af en taleterapeut der reddede ikke bare ham, men måske også monarkiet.

 

Se trailer for Kongens store tale:

 

The Hurt Locker

the hurt locker filmPremiere: 4. september 2009

Genre: Thriller, Drama

Varighed: 2 t. 11 min.

Skuespillere: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Ralph Fiennes

Om The Hurt Locker: At være sprængningsekspert i Bagdads stegende hede kræver en helt særlig mand, og i Bravo-kompagniets EOD-enhed arbejder amerikanske soldater dagligt for at fjerne bomberne så befolkningen og dem selv kan færdes frit. Med kun 39 dages tjeneste tilbage får Sandborn og Eldridge en ny chef, og han er lidt for vild med risikoen der kommer med jobbet.

 

Se trailer for The Hurt Locker:

Slumdog Millionaire

slumdog-millionairePremiere: 6. marts 2009

Genre: Drama, Romantik

Varighed: 2 t.

Skuespillere: Dev Patel, Freida Pinto, Saurabh Shukla

Om Slumdog Millionaire: En indisk teenager der er vokset op i Mumbai’s slum, bliver hevet ind som deltager i “Hvem vil være millionær”. Men da han klarer sig overraskende godt bliver han mistænkt for snyd, og under hans forhør får vi fortællinger fra hans livshistorie der gav ham svarene på spillets spørgsmål.

 

Se trailer for Slumdog Millionaire:

Crash

crash filmPremiere: 6. maj 2005

Genre: Krimi, Drama, Thriller

Varighed: 1 t. 55 min.

Skuespillere: Don Cheadle, Matt Dillon, Sandra Bullock, Thandie Newton

Om Crash: I det multietniske LA krydses en lang række forskellige menneskers skæbner hinanden på mindre end to døgn. Den sorte politibetjent kæmper med sin dopede mor og kriminelle bror, mens en ung politibetjent ikke magter sin racistiske makker, som tænker meget på sin syge far. I filmen møder vi også en iransk immigrant, en låsesmed fra Iran samt en filminstruktør.

 

Se trailer for Crash:

Million Dollar Baby

Million Dollar BabyPremiere: 21. april 2005

Genre: Drama, Sport

Varighed: 2 t. 13 min.

Skuespillere: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman

Om Million Dollar Baby: Den fallerede bokser Frankie Dunn har ikke med succes som træner, men en dag møder Maggie på 31 år op, og beder ham om at hjælpe hende med at bokse sig til toppen. Frankie er ikke vild med ideen, men Maggie er drevet af et ønske om at komme ud af fattigdommen og giver ikke op så let.

 

Se trailer for Million Dollar Baby:

American Beauty

american beautyPremiere: 18. februar 2000

Genre: Drama, Romantik

Varighed: 2 t. 2 min.

Skuespillere: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch

Om American Beauty: Lester Burnham på 42 har et mystisk år: han siger op på arbejdet, flirter med datterens veninde, sætter sin kone på plads efter at have været undertrykt i år, køber drømmebilen og begynder at træne. Men det går ikke helt så let for Lester i jagten på skønheden i sin kedsommelige tilværelse.

 

Se trailer for American Beauty:

Titanic

titanic-cover

Premiere: 23. januar 1998

Genre: Drama, Romantik

Varighed: 3 t. 14 min.

Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Om Titanic: Verdens største krydstogtskib, og skibet der ikke kunne synke, får et hul i siden efter et sammenstød med et isbjerg, og synker i 1912. Ombord på skibet møder den velhavende og depressive Rose den fattige og frimodige Jack der viser hende en anden side af livet, alt imens de forsøger at undslippe katastrofen med livet i behold.

 

Se trailer for Titanic:

Den Engelske Patient

den engelske patientPremiere: 17. februar 1997

Genre: Drama, Romantik, Krig

Varighed: 2 t. 42 min.

Skuespillere: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe

Om Den Engelske Patient: Soldaten Laszlo de Almasy skydes under 2. verdenskrig ned under en ekspedition, og havner i Sahara. Uigenkendelig efter forbrændinger og med en manglende hukommelse plejer sygeplejersken Hana ham i Toscana, alt imens Laszlo kan fortælle sin sørgelige historie i kortvarige tilbageglimt.

 

Se trailer for Den Engelske Patient:

Forrest Gump

forrest gumpPremiere: 7. oktober 1992

Genre: Drama, Romantik

Varighed: 2 t. 22 min.

Skuespillere: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise

Om Forrest Gump: Forrest Gump er og har aldrig været særligt intelligent. Til gengæld griber han chancer, er ydmyg og kan løbe vældig hurtigt. De talenter sender ham ud på en fantastisk livsrejse hvor krig, maraton og fodbold bliver vigtige milepæle i hans liv.

 

Se trailer for Forrest Gump:

Danser med ulve

danser med ulvePremiere: 10. maj 1991

Genre: Adventure, Drama, Western

Varighed: 3 t. 1 min.

Skuespillere: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene

Om Danser med ulve: Løjtnant John Dunbar har fået nok af den amerikanske borgerkrig og bliver forflyttet til det vildeste vesten. Her er prærien storslået, dyrene flotte og (næsten) alle indianerne flinke. Dunbar bliver tiltrukket at indianernes levevis, men da en gruppe soldater ankommer, trækker det op til alvorlige problemer, og løjnanten må vælge side.

 

Se trailer for Danser med ulve:

The Last Emperor

The Last EmperorPremiere: 18. december 1987

Genre: Biografi, Drama, Historie

Varighed: 2 t. 43 min.

Skuespillere: John Lone, Joan Chen, Peter O’Toole

Om The Last Emperor: Aisin-Gioro Pu Yi bliver indsat som kejser i Kina før han har lært at gå, og da Kina bliver til en republik i 1912 bliver Aisin-Gioro Pu Yi taget til fange i sit eget palads. Da 2. verdenskrig bryder ud bliver Aisin-Gioro Pu Yi udnyttet af japanerne og tages herefter til fange af russerne.

 

Se trailer for The Last Emperor:

Gøgereden

gøgeredenPremiere: 12. marts 1975

Genre: Drama

Varighed: 2 t. 13 min.

Skuespillere: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Michael Berryman

Om Gøgereden: I forsøget på at slippe for det hårde arbejde i fængslet, overbeviser McMurphy sine vogtere om at han er sindssyg. Som konsekvens bliver han overført til et sindssygehospital, hvor livet er mere stille og meget mere deprimerende. McMurphy ser det hurtigt som sin personlige mission at gøre op med personalets formynderiske, forældede behandlingsmetoder og patienternes passive accept af tingenes sørgelig tilstand.

 

Se trailer for Gøgereden:

Patton

pattonPremiere: 22. april 1970

Genre: Biografi, Drama, Krig

Varighed: 2 t. 52 min.

Skuespillere: George C. Scott, Karl Malden, Stephen Young

Om Patton: George Patton er en berømt og berygtet pansergeneral under 2. verdenskrig. Filmen begynder ved Pattons karriere i Nordafrika, og fortsætter gennem den europæiske invasion og helt indtil det tredje rige kollapser.

 

Se trailer for Patton:

My Fair Lady

my fair ladyPremiere: 26. december 1964

Genre: Drama, Musical, Familie

Varighed: 2 t. 50 min.

Skuespillere: Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway

Om My Fair Lady: Da den forhutlede blomstersælger med cockney accent, Eliza Doolittle, tilfældigt møder den snobbede sprogprofessor Henry Higgins, indgår Higgins et væddemål med sin kollega om at han kan forvandle gadepigen til en rigtig dame. Vil det lykkes? Og kan Higgins undvære Eliza efter han har nået sit mål?

 

Se trailer for My Fair Lady:

Ben-Hur

ben-hurPremiere: 19. februar 1959

Genre: Adventure, Drama, Krig 

Varighed: 3 t. 32 min.

Skuespillere: Charlton Heston, Jack Hawkins, Stephen Boyd

Om Ben-Hur: Den jødiske prins Ben-Hur udsættes under Jesu tid for falske anklager, og sendes til galejerne mens hans familie bliver fængslet. Under et søslag bliver kaptajnens liv reddet af Ben-Hur, og som en tak vælger han at adoptere ham. Ben-Hurs liv forvandler sig til det bedre, men han opgiver aldrig håbet om at finde sin familie og få hævn.

 

Se trailer for Ben-Hur:

Gigi

gigi 1958Premiere: 8. februar 1960

Genre: Komedie, Musical, Romantik

Varighed: 1 t. 55 min.

Skuespillere: Leslie Caron, Maurice Chevalier, Louis Jourdan

Om Gigi: Paris’ mest giftemodne ungkarl tilbyder Gigi alt hvad hjertet kan begære: et hjem, en bil, tjenere til at forsøde tilværelsen og det nyeste skrig fra modefronten. Men Gigi længes efter noget helt andet, nemlig noget som ikke kan købes for penge.

 

Se trailer for Gigi:

 

2016-12-01T19:37:46+00:00
Delinger