De bedste film om 2. verdenskrig

//De bedste film om 2. verdenskrig

film om 2. verdenskrig

2. verdenskrig er den mest blodige og omfattende krig i hele det 20. århundrede, og med et estimeret dødstal på mellem 50-80 millioner mennesker på tværs af kloden, hersker der vist ingen tvivl om, hvor helt igennem tragiske årene fra 1939-1945 har været.

 

Mange film om 2. verdenskrig

Film og krig har dog altid gået hånd i hånd: vi kan godt lide at se de sørgerlige og brutale historier. Og lige præcis 2. verdenskrig er der lavet, og fortsættes der med at blive lavet, rigtig mange film om.

Krigens omfattende karakter gjorde at mennesker fra nær og fjern i forskellige lande og minoriteter blev påvirket, og derfor ser vi også en stor genremæssig variation mellem de mange forskellige film om 2. verdenskrig – med vinkler fra både oprørerne, krigsførerne, de udsendte soldater til sågar de uforstående børn som var i familie med krigens mest grusomme personligheder.

Vi har samlet 17 af de absolut bedste film om 2. verdenskrig herunder, og de giver alle et meget forskelligt indblik i de skæbnesvangre år fra 1939-1945. Er du interesseret i at se film omkring 2. verdenskrigs Holocaust, så se vores liste med film om dette emne.

 

Modstand

modstand filmPremiere: 20. maj 2009

Genre: Drama, Action

Varighed: 2 t. 17 min.

Skuespillere: Daniel Craig, Jamie Bell, Liev Schreiber

Om Modstand: I 1941 er det meste af Europa underlagt den tyske krigsmaskine, og jøder myrdes i massevis. De tre jødiske brødre Tuvia, Zus og Asael flygter ind i Hvideruslands skove, for at kæmpe mod tyskerne. Uden bevidst at have gjort noget for det, spreder historien om de tre brødres mod, og flere hundrede mennesker slutter sig til skov-fællesskabet.

 

Se trailer for Modstand:

Das Boot

das-boot-krigsfilmPremiere: 26. marts 1982

Genre: Adventure, Drama, Krig

Varighed: 2 t. 48 min.

Skuespillere: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann

Om Das Boot: Under 2. Verdenskrig befinder 43 unge, tyske sømænd sig ombord på den tyske ubåd U-96, som stævner ud for at patruljere i Atlanterhavet. Deres opgave er at sænke konvojer af handelsskibe. I månedsvis ser mandskabet ingen handelsskibe, og bliver rastløse ombord på ubåden. Men da de først får færten af én vil ulykkerne ingen ende tage.

 

Se trailer for Das Boot:

Saving Private Ryan

saving-private-ryan-krigsfilmPremiere: 23. oktober 1998

Genre: Action, Drama, Krig

Varighed: 2 t. 49 min.

Skuespillere: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore

Om Saving Private Ryan: Under 2. verdenskrig drager kaptajn John Miller og hans mænd ud på en farlig mission der tager dem om bag fjendens linier, for at finde menig James Ryan, hvis tre brødre er dræbt i kamp. Missionen er at finde James Ryan og bringe ham hjem til sin familie, men ingen ved hvor i landet han er.

 

Se trailer for Saving Private Ryan:

Der Untergang

der untergang filmcoverPremiere: 11. marts 2005

Genre: Drama, Biografi, Historie

Varighed: 2 t. 36 min.

Skuespillere: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulrich Matthes

Om Der Untergang: Mod slutningen af 2. verdenskrig er Hitler gået i skjul i sin førerbunker, sammen med sine mest betroede generaler og medarbejdere. Alt imens ligger Den røde hær på lur omkring Berlin, og Hitler ved derfor at der ikke er noget håb om overlevelse.

 

Se trailer for Der Untergang:

Schindlers liste

schindlers-listePremiere: 4. marts 1994

Genre: Drama

Varighed: 3 t. 15 min.

Om Schindlers liste: I Polen under 2. Verdenskrig stiger Oskar Schindler’s bekymring, for sine jødiske medarbejdere, efter at have set nazisternes handlinger. Oskar Schindler er medlem af nazistpartiet og samarbejdede med jøderne, men alligevel formår han at redde mere end 1000 jøder igennem sin fabrik.
 

Se trailer for Schindlers liste:

Enemy at the Gates

enemy at the gatesPremiere: 16. marts 2001

Genre: Historie, Drama, Krig

Varighed: 2 t. 11 min.

Skuespillere: Jude Law, Ed Harris, Joseph Fiennes

Om Enemy at the Gates: I 1942 er Hitler og hans tropper ved at indtage Stalingrad og mens snigskytten Vassily hyldes som helt i Rusland, beordres den tyske Konig til at skyde ham. Inden længe er de to i en intens jagt gennem det totalt ødelagte Stalingrad.

 

Se trailer for Enemy at the Gates:

Letters from Iwo Jima

letters-from-iwo-jima-krigsfilmPremiere: 23. februar 2007

Genre: Historie, Drama, Krig

Varighed: 2 t. 35 min.

Skuespillere: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara

Om Letters from Iwo Jima: Vulkanøen Iwo Jima ligger omtrent 600 km syd for Tokyo, og i 1945 går amerikanske soldater i land på øen, til generalløjtnant Tadamichi Kuribayashis store ærgrelse da han og hans folk ikke har andet end rå viljestyrke og øen i sig selv, til deres forsvar.

 

Se trailer for Letters from Iwo Jima:

Den tynde røde linie

den tynde røde linjePremiere: 15. januar 1999

Genre: Drama, Krig

Varighed: 2 t. 50 min.

Skuespillere: Jim Caviezel, Sean Penn, Nick Nolte

Om Den tynde røde linie: I 1942 besatte japanske tropper stillehavsøen Guadalcanal, som var en vigtig base for de amerikanske soldater. I filmen følger man soldaternes følelsesliv, alt imens de kæmper for ikke at krigen skal æde dem op indefra. Filmen blev nomineret til hele 7 Oscars, blandt andet for bedste film.

 

Se trailer for Den tynde røde linie:

Forfalskerne

forfalskerne film coverPremiere: 18. april 2008

Genre: Krig, Krimi, Drama

Varighed: 1 t. 38 min.

Skuespillere: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow

Om Forfalskerne: I KZ-lejren Sachsenhausen i 1942 møder falksmøntneren Sorowitsch den unge Burger, som vil gøre alt for at ødelægge nazisternes planer, også selvom hans liv er på spil. De to bliver venner og planlægger et imponerende svindelnummer, nemlig et af historiens største møntfalsknerier.

 

Se trailer for Forfalskerne:

Fury

fury-krigsfilmPremiere: 13. november 2014

Genre: Action, Drama, krig

Varighed: 2 t. 23 min.

Skuespillere: Brad Pitt, Shia LeBeouf, Logan Lerman, Michael Peña

Om Fury: I april 1945 gør de allierede sig klar til gøre et sidste forsøg i Europa i forbindelse med anden verdenskrig. Den kamphærdede sergent Wardaddy beordrer en Sherman tankvogn og dens femmands besætning på en dødsens farlig mission bag fjendens linjer. Deres indsats mod det nazistiske Tyskland synes ulig og umulig, men missionen synes vigtigere end noget andet, og de er alle parate til at sætte alt ind på at vinde dette sidste slag.

 

Se trailer for Fury:

Pearl Harbor

pearl harbor tudefilmPremiere: 29. juni 2001

Genre: Drama, Romantik, Action

Varighed: 3 t. 3 min.

Skuespillere:  Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett

Om Pearl Harbor: De to barndomsvenner Rafe og Danny er indskrevet i flyvevåbnet, og kort før de bliver sendt i krig møder Rafe sygeplejersken Evelyn. Han vælger at forlade både Evelyn og Danny for at flyve bombefly i England, og da han her skydes ned antages han at være død. Evelyn og Danny sørger sammen på Pearl Harbor hvor de er udstationeret, og deres venskab udvikler sig til et forhold. Lige indtil Rafe, mod alle odds, vender tilbage, og Hawaii angribes af japanerne.

 

Se trailer for Pearl Harbor:

Livet er smukt

livet-er-smuktPremiere: 19. februar 1999

Genre: Drama

Varighed: 1 t. 56 min.

Skuespillere: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini

Om Livet er smukt: Da en åbensindet jødisk bibliotekar og hans søn bliver ofre for Holocaust, bruger han en perfekt blanding af humør, vilje og fantasi for at beskytte sin søn for farerne i lejren.
 

Se trailer for Livet er smukt:

Drengen i den stribede pyjamas

drengen-i-den-stribede-pyjamasPremiere: 28. november 2008

Genre: Drama, Krig

Varighed: 1 t. 34 min.

Skuespillere: Asa Butterfield, David Thewlis, Rupert Friend

Om Drengen i den stribede pyjamas: 8-årige Bruno er søn af en kommandant i en koncentrationslejr. Han opbygger et venskab med en jødisk dreng, på den anden side af hegnet, som får alarmerende og uventede konsekvenser.

 

Se trailer for Drengen i den stribede pyjamas:

 

Flammen & Citronen

flammen og citronenPremiere: 28. marts 2008

Genre: Krimi, Drama, Thriller

Varighed: 2 t. 10 min.

Skuespillere: Thure Lindhardt, Mads Mikkelsen, Stine Stengade

Om Flammen & Citronen: I København i 1944 har modstandsgruppen “Holger Danske” travlt. Den effektive og kompromisløse Bent, også kaldet for Flammen, og den sensitive Jørgen, også kaldet Citronen, får en ordre fra deres chef Winther som slår tvivl hos Flammen – noget er galt, og de to mistænker en skjult dagsorden.

 

Se trailer for Flammen & Citronen:

Inglorious Basterds

inglorious-basterdsPremiere: 28. august 2009

Genre: Action, Adventure

Varighed: 2 t. 32 min.

Skuespillere: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Eli Roth, Christoph Waltz, Michael Fassbender

Om Inglorious Basterds: Løjtnant Aldo Raine står i spidsen for et kompagni som fjenden kalder for “the basterds”. De slår sig sammen med den tyske skuespiller og hemmelige agent Bridget von Hammersmark, med målet om at dræbe lederne af det 3. rige.

 

Se trailer for Inglorious Basterds:

Empire of the Sun

empire of the sunPremiere: 4. marts 1988

Genre: Krig, Drama, Historie

Varighed: 2 t. 33 min.

Skuespillere: Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson

Om Empire of the Sun: Den britiske og temmelig forkælede dreng Jim Graham, bor i Shanghai med sin familien. Da Shanghai invaderes af japanerne bliver han skilt fra sin familie og havner i en fangelejr hvor han må lære at klare sig selv.

 

Se trailer for Empire of the Sun:

Anne Franks dagbog

anne-franks-dagbogPremiere: 26. august 1959

Genre: Drama

Varighed: 1 t. 31 min.

Skuespillere: Millie Perkins, Shelley Winters, Joseph Schildkraut

Om Anne Franks dagbog: I Holland under 2. verdenskrig gemmer Anne Frank, hendes familie samt en anden familie sig, på et lille loftrum hos nogle barmhjertige lokale. Familierne lever som sild i en tønde alt i mens de lever i frygt for at blive opdaget af nazisterne og dermed blive sendt til en af de grusomme koncentrationslejre. Filmen om Anne Frank er baseret på en sand historie.

 

Se trailer for Anne Franks dagbog:

The Pianist

the pianist filmPremiere: 28. marts 2003

Genre: Krig, Drama, Biografi 

Varighed: 2 t. 30 min.

Skuespillere: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay |

Om The Pianist: I Polen under 2. verdenskrig har den talentfulde jødiske pianist Wladyslaw Szpilman undgået at blive deporteret til en fangelejr. Til gengæld lever han under usle forhold sammen med tusindvis af andre jøder i ghettoen midt i Warszawa. Szpilman flygter fra ghettoen og får hjælp fra det mest usandsynlige sted.

 

Se trailer for The Pianist:

 

2016-12-01T19:37:46+00:00
Delinger