De bedste danske film

//De bedste danske film

gode-danske-film-liste

Er du vild med gode danske film, og savner du inspiration til hvilke danske film du skal se? Så er du havnet det helt rette sted! Der findes mange gode danske film, både af de nye og de gamle, med alt fra ungdomsfilm som Nordvest og sjove film som Terkel i Knibe der er både er til børn, unge og voksne til gode danske komedier som De Grønne Slagtere og gamle danske film med Dirch Passer.

Der har været fantastisk mange gode danske film gennem tiden og i dansk filmhistorie, og her prøver vi at samle et fåtal af de bedste danske film som vi synes er værd at se. På denne liste over de bedste danske film vælger vi dog at se bort fra alle de gode gamle danske film, da vi mener de fortjener en liste helt for sig selv. Så mangler du inspiration til hvilken dansk film du skal se i aften, så kig igennem listen herunder og se de bedste danske film.

 

Se de bedste danske film online

Uanset om du er mest interesseret i nye danske film eller gamle danske film, så har du mulighed for nemt og hurtigt at se de bedste danske film online på en af de mange streaming tjenester såsom Netflix og Viaplay. Men der er naturligvis også gode muligheder for at købe de bedste danske film på dvd og se dem hjemme i stuen.

 

Liste over de bedste danske film

Nordvest

bedste danske film nordvestPremiere: 18. april 2013

Genre: Krimi, drama, action

Varighed: 1 t. 31 min.

Skuespillere: Gustav Dyekjær Giese, Oscar Dyekjær Giese, Roland Møller, Kidd

Om Nordvest: Nordvest er en ny dansk ungdomsfilm der omhandler det hårde liv som ung i Københavns hårde miljø, Nordvest, hvor stoffer, ondskab, kriminalitet og bandemiljøet er en del af hverdagen. I Nordvest bor Casper med sin mor, lilebror og lillesøster, og han tjener penge ved at begå indbrud hvorefter han videresælger hælervarerne til Jamal. Men Casper er ikke tilfreds med kun at tjene lidt småpenge hist og her, han vil tjene seriøse penge, og den mulighed byder sig efter han møder rockeren Bjørn, som introducerer ham til en hel ny og barsk verden med prostitution, vold og bandemiljø – og som ikke helt er uden omkostninger. Nordvest er absolut en af de bedste danske film i nyere tid, som du skal se.

 

Se trailer for Nordvest:

Klovn the Movie

bedste danske film klovn the moviePremiere: 16. december 2010

Genre: Komedie

Varighed: 1 t. 30 min.

Skuespillere: Frank Hvam, Casper Christensen

Om Klovn The Movie: Klovn The Movie er en af nyere tids mest populære og bedste danske film, med komikerne Casper Christensen og Frank Hvam, der står bag den populære tv serie af samme navn. I Klovn The Movie skal Casper og Frank ud på en nøje planlagt kano tur hvor joints, damer og masser af fest er top prioritet. Eller i hvert fald lige indtil Frank tager Mia’s nevø Bo med, for at kunne bevise at han godt kan være en god far. Klovn The Movie er en humoristisk og god film for unge såvel som voksne – alle kan som sædvanlig grine med, når Frank og Casper står ved roret.

 

Se trailer for Klovn the Movie:

Kærlighed Ved Første Hik

bedste danske film kærlighed ved første hikPremiere: 15. oktober 1999

Genre: Komedie, kærlighed

Varighed: 1 t. 30 min.

Skuespillere: Sofie Lassen-Kahlke, Robert Hansen

Om Kærlighed Ved Første Hik: Kærlighed Ved Første Hik er en af de bedste danske film for unge nogensinde, i det den både er pinlig morsom men samtidig tager seriøse emner om som alle teenagere kan nikke genkendende til. Viktor Knudsen går i 1.g, er temmelig kikset og ikke en man lægger mærke til. Han bliver håbløst forelsket i den smukke og populære Anja der går i 3.g. Viktor kæmper for at Anja skal bare så meget som lægge mærke til ham, og det er ikke nemt når hun har smarte veninder og en lidt for cool og snobbet kæreste. Kys, kæresteri og venskab er alle emner der bliver berørt i denne klassiker af en dansk ungdomsfilm – en film du uden tvivl bør se.

 

Se trailer for Kærlighed Ved Første Hik:

En kort en lang

bedste danske film en kort en langPremiere: 16. november 2001

Genre: Komedie, drama, romantik

Varighed: 1 t. 38 min.

Skuespillere: Troels Lyby, Mads Mikkelsen, Charlotte Munck

Om En kort en lang: En kort en lang er en af de mest populære danske komedier i dansk filmhistorie. Det er en romantisk komedie med dejlig dansk humor (sort som den er, når den er bedst) hvor der bliver åbnet lidt op for, at det med tiltrækning ikke altid skal være så vanvittigt seriøst som det ofte bliver udstillet. I En kort en lang møder vi Jakob der bliver voldsomt forelsket i Caroline, men som har levet sammen med Jørgen de sidste mange år. Caroline har netop forladt sin kæreste Tom som er lillebror til Jørgen, og det er bestemt ikke let at navigere en spirende romance i en så kompliceret vennegruppe og familieliv.

 

Se trailer for En kort en lang:

Blinkende lygter

bedste danske film blinkende lygterPremiere: 3. november 2000

Genre: Komedie, action, krimi

Varighed: 1 t. 49 min.

Skuespillere: Søren Pilmark, Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas

Om Blinkende Lygter: Filmen er helt tilbage fra år 2000, og 14 år efter er Blinkende Lygter blevet kåret til den bedste danske film nogensinde i følge Kino.dk. Det siger ikke så lidt, og vi kan kun være helt enige. Blinkende Lygter er en klassisk dansk drama komedie, hvor den sorte humor er i højsædet, præcis som vi kan lide det. I Blinkende Lygter møder vi 4 unge mænd der alle er venner, og som i særdeleshed har hver deres problemer at kæmpe med i hverdagen. De er små kriminelle, og deres seneste udskejelse er 4 millioner kroner som de har hustlet sig til, men som bestemt ikke er deres. De får nogle hårde gutter på nakken, og vi følger deres flugt gennem landet på godt og ondt. Dette er en af de bedste danske film historisk set, så det er uden tvivl en film du bør overveje at se i aften, hvis ikke du allerede har set den.

 

Se trailer for Blinkende Lygter:

Italiensk for begyndere

de bedste danske film italiensk for begynderePremiere: 8. december 2000

Genre: Komedie, romantik, drama

Varighed: 1 t. 52 min.

Skuespillere: Anders W. Berthelsen, Anette Støvelbæk, Ann Eleonora Jørgensen

Om Italiensk for begyndere: Italiensk for begyndere er en af de bedste danske film gennem tiden, i hvert fald hvis man vurderer ud fra hvor mange biografbilletter der blev solgt i biografen. I dette tilfælde var det over 800.000. I Italiensk for begyndere møder vi adskillige ensomme skæbner i en dansk provinsby. Det eneste de umiddelbart har tilfælles er, at de alle har tilmeldt sig til det samme kursus i Italiensk for begyndere, og det bliver deres platform til at møde nye venner og kærlighed.

 

Se trailer for Italiensk for begyndere:

Kvinden i buret

bedste danske film kvinden i buretPremiere: 3. oktober 2013

Genre: Krimi, mysterie, thriller

Varighed: 1 t. 37 min.

Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Sonja Richter

Om Kvinden i buret: Kvinden i buret er en af de bedste danske film fra nyere tid, baseret på den super populære danske forfatter Jussi Adler-Olsens bøger. En spændende thriller med glimtvis øjeblikke af herlig humor. Nikolaj Lie Kaas tager hovedrollen som Carl Mørck – en uortodoks og desillusioneret vicekriminalkommisær. Carl er en knivskarp mand der ikke er helt nem at arbejde sammen med, derfor er han blevet placeret i en helt speciel ‘afdeling Q’ for sager under særlig bevågenhed. Carl får en assistent, Assad, som han på ingen måde kan forestille sig han kan arbejde sammen med. Men det bliver nu alligevel til et udbytterigt partnerskab hvor de skal opklare en hel særlig sag, om en ung politiker der forsvandt sporløst 5 år tidligere.

 

Se trailer for Kvinden i buret:

Gamle mænd i nye biler

bedste danske film gamle mænd i nye bilerPremiere: 12. juli 2002

Genre: Action, komedie, krimi

Varighed: 1 t. 35 min.

Skuespillere: Kim Bodnia, Thomas Villum Jensen, Nikolaj Lie Kaas

Om Gamle mænd i nye biler: Gamle mænd i nye biler er en af de bedste danske film med nogle af de mest populære danske skuespillere i hovedrollerne. I filmen er Harald (Kim Bodnia) netop blevet løsladt velvidende, at han har en temmelig stor gæld der skal betales asap. Derudover er hans plejefar ‘Munken’ ved at stille træskoene, og hans sidste ønske er at se sin rigtige søn Ludvig der sidder i fængsel i Sverige. Løsningen på det problem er, at Harald får hjælp fra to kokke (Peter og Martin) til at befri Ludvig fra fængslet med særligt kriminelle og kreative metoder.

 

Se trailer for Gamle mænd i nye biler:

De grønne slagtere

bedste danske film de grønne slagterePremiere: 21. marts 2003

Genre: Komedie, drama

Varighed: 1 t. 35 min.

Skuespillere: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Line Kruse

Om De grønne slagtere: De Grønne Slagtere har to af Danmarks absolut bedste skuespillere i hovedrollerne, nemlig Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas, og de gør det intet mindre end eminent i denne film. De Grønne Slagtere er en af de sjoveste, skæveste og mest underholdende danske film hvor vi følger de to spøjse eksistenser Svend og Bjarne, der hver især døjer med deres mentale bagage. Svend har en masse at bevise, han vil være en succes over for sin kone og for sin tidligere chef der dagligt nedgjorde ham, bl.a. med øgenavnet ‘Svend Sved’. Men Svend har en smule svært ved at styre sit temperament, og han kan på ingen måde håndtere kritik, ikke engang den konstruktive af slagsen. Bjarne er en hårdtarbejdende og ensom eksistens, der har konstant dårlig samvittighed over sin bror Ejgil der vågner op efter mange år i koma, og er retarderet. Det har Bjarne svært ved at håndtere, og det der med kvinder, ja det er heller ikke specielt nemt.

 

Se trailer for De grønne slagtere:

Pusher

pusher de bedste danske film Premiere: 30. august 1996

Genre: Krimi, thriller

Varighed: 1 t, 50 min.

Skuespillere: Kim Bodnia, Zlatko Buric, Laura Drasbæk, Mads Mikkelsen

Om Pusher : Pusher filmen er første del af Nicholas Winding Refns trilogi omhandlende narkohandleren Frank (Kim Bodnia) og hans partner Tonny (Mads Mikkelsen) og deres kriminelle aktiviteter på Vesterbro i København. Frank havner i en uheldig situation hvor han pludselig har lånt flere penge fra sin dealer end han kan skaffe, og det sender Frank på røvtur i København hvor han forsøger at bekæmpe den kriminelle underverden og alle de problemer der hører med dertil.

 

Se trailer for Pusher:

Kapringen

de bedste danske film kapringenPremiere: 20. september 2012

Genre: Drama, thriller

Varighed: 1 t. 43 min.

Skuespillere: Pilou Asbæk, Søren Malling, Dar Sallim

Om Kapringen: Kapringen er en af de nye danske film der absolut fortjener at blive set. Den er aktuel, relevant og forfærdelig realistisk på samme tid. Kapringen handler om fragtskibet MV Rozen der kapres af somaliske pirater, hvor to sømænd ombord tages som gidsler. Piraterne kræver en løsesum på flere millioner, og dét er en forhandling der trækker ud og tager hårdt på de to danske gidsler.

 

Se trailer for Kapringen:

Flammen & Citronen

bedste danske film flammen & citronenPremiere: 28. marts 2008

Genre: Drama, historie, thriller

Varighed: 2 t. 10 min.

Skuespillere: Mads Mikkelsen, Thure Lindhardt

Om Flammen & Citronen: Flammen & Citronen er en af de nyere danske film der har fået meget og god omtale. Filmen er baseret på virkelige hændelser og omhandler ‘Flammen og Citronen’ der var frihedskæmpere under den tyske besættelse i 1943. De kom med i modstandsgruppen Holger Danske og kæmpede bravt for landet. Det er en af de bedste danske film længe, og det er absolut en film du bør overveje at se en ledig aften.

 

Se trailer for Flammen & Citronen:

Submarino

submarino de bedste danske film Premiere: 25. marts 2010

Genre: Drama

Varighed: 1 t. 40 min.

Skuespillere: Gustav Fischer Kjærulff, Sebastian Bull Sarning

Om Submarino: Submarino er baseret på Jonas T. Bengtsson’s roman fra 2007 af samme navn, og omhandler to brødre der mødes til deres mors begravelse. Her bliver de mindet om en voldsom hændelse der skete i deres barndom, og som har haft stor indflydelse på deres liv lige siden.

 

Se trailer for Submarino:

Jagten

de bedste danske film jagtenPremiere: 10. januar 2013

Genre: Drama

Varighed: 1 t. 55 min.

Skuespillere: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen

Om Jagten: En af de nye danske film der har fået enormt meget omtale er Jagten med Mads Mikkelsen i hovedrollen. Filmen handler om en mand der bliver målet for en storm af hysteri efter han fejlagtigt er blevet beskyldt for at misbrug et barn. Det er en prisvindende film både for bedste mandlige skuespiller i Cannes, Oscar nominering til bedste udenlandske film og så vandt den en Bodil for bedste danske film.

 

Se trailer for Jagten:

Marie Krøyer

bedste danske film marie krøyerPremiere: 27. september 2012

Genre: Biografi, drama

Varighed: 1 t. 42 min.

Skuespillere: Birgitte Hjort Sørensen, Søren Sætter-Lassen

Om Marie Krøyer: Marie Krøyer er fortællingen om Marie der bliver gift med den danske og verdenskendte maler P.S Krøyer. De er et af de mest eftertragtede par i Danmark, og alle ‘vigtige’ mennesker vil males af Krøyer. Sammen med deres datter Vibeke lever Marie et fantastisk, og måske lidt, overfladisk liv med fester og luksus. Men under overfladen er tingene lidt anderledes. P.S Krøyer er maniodepressiv og lider af syfilis og kan gå fra at være en rar hyggelig mand til at være et rent monster.

 

Se trailer for Marie Krøyer:

2018-12-30T18:10:50+00:00
Delinger