12 gode katastrofefilm du bør se

//12 gode katastrofefilm du bør se

katastrofefilm

Vi kender vist alle til det chok og forfærdelse man føler efter at have hørt om endnu en katastrofe der har ramt et sted i verden, og i disse tider kan det af og til føles som om nye katastrofer indtræffer på daglig basis.

Hvor forfærdeligt disse katastrofer, både naturskabte og menneskeskabte kan være, så er det alligevel i disse hændelser der spirer fantastiske fortællinger op, som bliver til storslåede film der både fænger og forfærder på samme tid.

 

Sande begivenheder og fiktive forudsigelser

Katastrofefilm hedder de, de film hvor verden er gået amok, naturen raser og alt håb er svundet ind – og til filmelskerens fornøjelse kan vi fortælle, at der efterhånden er lavet en hel del af dem.

Temaerne spænder over alt fra rigtige hændelser til fiktive fremtidsforudsigelser, og indebærer derfor alt fra tornadoer til jordskælv, kometer, istid, vulkaner og epidemier af alskens arter. Drama er der nok af, og hvis du kan klare mosten så er der masser af god underholdning til dig, i de 12 katastrofefilm vi har udvalgt på filmlisten herunder.

 

 

Efterskælv

efterskælvPremiere: 1. september 2011

Genre: Drama

Varighed: 2 t. 15 min.

Skuespillere: Daoming Chen, Yi Lu, Fan Xu

Om Efterskælv: I 1976 oplever byen Tangshan i Kina en af historiens største jordskælvskatastrofer, og her må en kinesisk mor tage sit livs sværeste beslutning. Hendes 7-årige datter og søn er fanget i ruiner fra jordskælvet, og kun den ene tvilling kan reddes. Moren vælger sønnen, og er de næste 30 år uviden om, at hendes datter på mirakuløs vis overlever. Først i 2008 genforenes den forladte datter med sin mor.

 

Se trailer for Efterskælv:

Armageddon

armageddonPremiere: 10. juli 1998

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Varighed: 2 t. 31 min.

Skuespillere: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck

Om Armageddon: Jorden bliver bombarderet af små stykker fra kometer, og resultatet er store ødelæggelser. Men det er blot en varsel om hvad der er på vej; en komet af kæmpe størrelse, der truer med at ødelægge hele jorden. Boreeksperten Harry bliver sendt op til kometen for at sprænge den i stykker med en strategisk placeret atomsprængladning, men vil det lykkes dem at stoppe kometen?

 

Se trailer for Armageddon:

The Day After Tomorrow

the day after tomorrowPremiere: 28. maj 2004

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Varighed: 2 t. 4 min.

Skuespillere: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum

Om The Day After Tomorrow: Snestorme i New Dehli, hagl af håndboldsstørelse i Japan, og New York der fryser til is på en eftermiddag. Sådan ser fremtiden ud, og midt i det kaos miljøet skaber tager klimaeksperten Jack Hall til New York for at finde sin søn – og skal samtidig redde jorden fra den næste istid.

 

Se trailer for The Day After Tomorrow:

Twister

twister Premiere: 20. september 1996

Genre: Action, Adventure, Drama

Varighed: 1 t. 53 min.

Skuespillere: Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes

Om Twister: For Jo er tornadoer hendes job, hun er nemlig tornadojæger på USA’s østkyst. Hun opsamler data og fotograferer tornadoer i selskab med videnskabsfolk og indtil for nylig hendes mand Bill, som dog har droppet hende på grund af hendes besættelse med tornadoer. En test fra et særligt måleapparat får dog Bill til at tage af sted med Jo en sidste gang.

 

Se trailer for Twister:

Dante’s Peak

dantes peakPremiere: 16. april 1997

Genre: Action, Adventure, Thriller

Varighed: 1 t. 48 min.

Skuespillere: Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Jamie Renée Smith

Om Dante’s Peak: En vulkanekspert sendes ud til en lille søvnig by der ligger tæt på en vulkan. Byrådet frygter for at skræmme investorer væk med rygter omkring vulkanen og hvorvidt den er aktiv, og de får derfor dysset sagen ned. I mellemtiden går vulkanen dog i udbrud, og eksperten har forelsket sig i byens kvindelig borgmester.

 

Se trailer for Dante’s Peak:

Deep Impact

deep impactPremiere: 15. maj 1998

Genre: Action, Drama, Sci-Fi

Varighed: 2 t.

Skuespillere: Robert Duvall, Téa Leoni, Elijah Wood

Om Deep Impact: En gigantisk komet er på vej mod jorden i rekordfart, og ved kollision vil den destruere alt liv på jorden. Uret tæller ned for menneskeheden, og alle forsøger at forberede sig på hændelsen. Da alle redningsaktioner slår fejl forsøger en lille gruppe af astronauter at trumfe deres idé igennem, med håb om at redde jorden fra dommedag.

 

Se trailer for Deep Impact:

The Perfect Storm

the perfect stormPremiere: 21. juli 2000

Genre: Action, Adventure, Drama

Varighed: 2 t. 10 min.

Skuespillere: George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane

Om The Perfect Storm: Ude på det åbne hav befinder seks fiskere sig ombord på et skib, da deres værste mareridt bliver til virkelighed når hele tre rasende vejrsystemer kolliderer. Deres sammenstød skaber den mest ødelæggende orkan nogensinde set, og fiskerne når ikke at blive advaret om uvejret i tide.

 

Se trailer for The Perfect Storm:

Contagion

contagionPremiere: 3. november 2011

Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller

Varighed: 1 t. 46 min.

Skuespillere: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law

Om Contagion: Beth rejser hjem til Minneapolis fra Hong Kong, og med sig har hun i kroppen en ukendt og ekstremt smittefarlig virus. Efter to dage er hun og sønnen i familien død – og i Tokyo, Chicago og London falder folk døde om. Pandemien spreder sig som en steppebrand, og researchere kæmper for at finde en modgift.

 

Se trailer for Contagion:

Perfect Sense

perfect sensePremiere: 7. oktober 2011

Genre: Drama, Romance, Sci-Fi

Varighed: 1 t. 32 min.

Skuespillere: Ewan McGregor, Eva Green, Lauren Tempany

Om Perfect Sense: Midt i en epidemiorkans rasen klynger et nyforelsket kærestepar sig til hinanden. Videnskaben kan ikke forklare epidemien der fratager sanserne efter pludselige raserianfald. Det er svært for kæresteparret der forsøger at tilpasse sig, ligesom folk omkring dem gør.

 

Se trailer for Perfect Sense:

The Impossible

the impossiblePremiere: 24. januar 2013

Genre: Drama, Thriller

Varighed: 1 t. 54 min.

Skuespillere: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland

Om The Impossible: I julen 2004 holder forretningsmanden Henry, hans lægekone Maria og deres tre børn ferie i Thailand. Og her rammer tsunamien med 30 meter høj flodbølge der buldrer indover kysten. Vandet river Maria og den ældste søn med sig, mens faderen og familiens to yngste drenge leder efter dem i ruinerne.

 

Se trailer for The Impossible:

Children of Men

the children of menPremiere: 6. marts 2007

Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller

Varighed: 1 t. 49 min.

Skuespillere: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor

Om Children of Men: I fremtiden er menneskeheden blevet ramt af sterilitet, og jordens yngste borger dør i en alder af blot 18 år. Menneskehedens udryddelse er lige rundt om hjørnet, da bureaukraten og fredsaktivisten Theo indvilliger i at hjælpe en gravid kvinde der på mirakuløs vis dukker op – en kvinde som ikke alle ønsker skal overleve.

 

Se trailer for Children of Men:

2016-12-01T19:37:48+00:00
Delinger